Károlyfalvi Művészeti Tagóvoda


Az intézmény neve: HÉTSZÍNVIRÁG ÓVODA KÁROLYFALVI MŰVÉSZETI TAGÓVODA

Címe: 3944 Károlyfalva Rákóczi F. 60 

Telefon:  47/306-064

E-mail:  karolyfalviovi@gmail.com     

Óvodapedagógusok: Tóth Lajosné (Marika), Margitay Anikó


Bemutatkozás 

Óvodánk 1992-ben szülői összefogás eredményeképpen nyitotta meg kapuit a régi, 1863-ban épült iskolaépületben. Ez a példátlan tenni akarás, segítőkészség napjainkra is jellemző! Csoportunk,(egy vegyes életkorú) „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel „című alternatív programmal dolgozik, immáron Országos Bázis óvodaként. Jelentős szerepet töltünk be a település életében, s a közös programok hatalmas közösségformáló erővel bírnak, bensősé-    gesek, hangulatosak, rengeteg élmény nyújtanak.

Nevelőmunkánk során szeretnénk egészséges, érzékeny, és figyelmes emberré nevelni óvodásainkat, akik képesek változó, alakuló világunk új kihívásainak megfelelni, de őrzik szívükben és értelmükben az állandó és örök emberi értékeket!

Mi jellemzi óvodánk arculatát?

-         Mindennapjainkat derűs, nyugodt, szeretetteljes, biztonságot sugárzó légkör hatja át.

-         Szeretettel, megértéssel, törődéssel fogjuk kezüket, vezetjük, segítjük őket a fejlődés útján.

-         Lehetőséget adunk gyermekeinknek, hogy vágyaikat természetes módon éljék ki, kapjanak pozitív megerősítést, állandó értékrendet.

-         Megismertetjük őket múltunkkal, hagyományainkkal, tevékeny, játékos óvodai élet ajánlásával.

-         Gyermekeink kedvet kapnak a német nyelvvel való játékos ismerkedésre, mely biztos alap a későbbi iskolai nyelvtanuláshoz.

-         Közös családi programok: szüret, Mihály-napi vásár, Márton nap, Adventi készülődés, Karácsony a Faluházban, Anyák, majd Apák napja, Évzáró, Pizsama-parti, Alapítványi bál…

-         Rendszeres kirándulások a közeli hegyekbe, tóhoz, hittan, néptánc szülői igényeknek megfelelően.

Hagyományápolás 

2007 őszén az a megtiszteltetés ért minket, hogy óvodánk az Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel programmal dolgozó nemzetiségi óvodák Országos Bázisóvodájává vált.
Reménykedünk abban, hogy óvodánk maximálisan betölti küldetését, jó úton halad a nemzetiségi nevelés terén, olyan gyermekeket nevel, akik a kisebbségi kulturális értékek megismerésével, a német nyelv ízlelgetésével többek lesznek, olyan gyermekeket nevel, akik szeretik és tisztelik egymást és a felnőtteket, szülőföldjüket, szeretik a szépet, tudnak nevetni, felfedezni, csodálkozni, megtalálják helyüket az őket körülvevő világban.


Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket gyermekeikkel együtt!

 

„ A nevelés nem más, mint szeretet és példaadás˝ ( Pestalozzi)